FOREDRAG DER FLYTTER

- OS -

TÆTTERE PÅ HINANDEN

Mine foredrag bygger på levede erfaringer og høj faglighed. De er tæt knyttet sammen af vedkomne narrativer og et brændende ønske om at skabe Et Nyt Vi. Der er garanti for, at du opdager verden fra nye vinkler og får indblik i problemstillinger, du ikke kendte.


Billeder, lydfortællinger, praktisk hands-on workshops og inddragende historier bliver fortalt i stort nærvær, og kan tilpasses tid, alder og antal. 


Siden her er ny, og kontakt mig derfor, hvis der er noget særligt du ønsker, så finder vi ud af det. Men se gerne de fire foredrag jeg allerede har valgt ud for dig i afsnittene herunder. 

Diskrimination og Frivillighed

 - hvordan taler vi sammen?

Organisering af frivillighed kræver målrettet kommunikation og redskaber til dem, der allereder er frivillige, og til fremtidige frivillige. Selvom diskrimination og racisme er en del af den daglige debat i nyhederne, kan det være svært at tale om.


Jeg hjælper med at bygge broer der respekterer forskelligheder i forhold til alder, hudfarve, køn, seksualitet og neurodivergens. Det skaber bevidsthed som en forudsætningen for et stærkt 'Vi' i jeres frivilliggruppe.


Har I aktiviteter der involverer børn og unge, er det væsentligt at vide, hvornår de bander af hinanden, og hvornår de er inkluderende, og ikke mindst, hvordan de sætter sunde grænser.


Den psykiske tryghed det giver, at vide, hvordan vi taler sammen, er første skridt til at en sund kultur. 


Jeg trækker på mine erfaringer som motivator og organizer af frivillige i medborgerhuse, foreninger, boligområder og lokaludvalg. 


Tre af de spørgsmål vi tager nænsomt i hånden er: 

  • Er det farligt at være WOKE - og hvordan bliver vi det?
  • Intersektionalitet - hvorfor kan det hjælpe os? 
  • Har du hilst på dine herskerteknikker idag?

Genopd(r)agelses

rejsen


I efteråret 2021 var jeg i Pakistan for at lave research til min bog 'Har du hørt Kolibrien Nynne?' 

Rejsen var både et gensyn med mine kusiner efter 27 år og med Pakistan. 


Samtidig var rejsen en spejling af, hvor dansk jeg er, som den kvinde jeg er, med de valg jeg har truffet. Mødet var ikke uproblematisk. 


Medierne taler om dem, politikerne definerer dem, men hvem er de? Migrantkvinderne?

Har de noget at fortælle os?

Kan vi opdage noget nyt om dem? 


Ud fra billeder, små film og dagbogsanekdoter ridser jeg en konturer af et samfund op, hvor kvinderne ved, at de er underlagt undertrykkende traditioner og strukturer, men alligevel finder veje til at realisere deres drømme. Hør hvordan de tager livtag med hverdag og ambitioner.


Mørk magi, stærkt sammenhold, intriger, insisterende stædighed og dyb vrede er blot nogle af elementerne i kampen for forandring. Kærlighed er der også masser af - især den til dem selv!


Foredraget er spækket med fortællinger, farver, dufte og tankevækkende pointer, der inspirer til selvindsigt og nye måder at se ligestilling på i Danmark.

Fredsprojektet mod Racisme -

Kærlighed og Kage


BYG EN DEMO!

Workshop


Vi lever i et samfund, hvor den demokratiske dialog oftest bliver ført på de sociale medier, med fare for at afstande vokser og skaber fremmedgørelse og ensomhed.


Men det er muligt at vende frustration og magtesløshed til håb, smil og sunde fællesskaber, hvis vi har redskaber til det.


Jeg fortæller om processen i at mobilisere til fredsoptog, hvem der er din målgruppe, hvordan du finder det sprog, der passer til dit budskab, og om inddragelse der er så stærk, at det skaber ringe i vandet. 


Fælles for de emner jeg sætter fokus på er at de er tabuiserede, fremmedgørende og højrisiko konfliktstof. Mit mål er forsoning.

Emnerne tæller:

- Muhammedtegningerne

- Terrorattentatet i Krudttønden og på Synagogen

- Tøjling af frustrationen mod Rasmus Palludan

- Hjemtagelse af børn og mødre fra Syriens lejre

- Internaliseret Skam 


Kærlighed og Konventioner

Lad Håbet Gro


Morgengrys demonstationer 5 onsdage i april og maj 2021

Sat i værk som gentagne fredsinterventioner, hvor vi øvede vores empatimuskel.


Et samarbejde i krydsefeltet kunst og aktivisme, hvor Fredsprojektet mod Racisme sammen med Alle Må Være i Danmark, Kvinderne fra Integrationshuset Kringlebakken, Stine Linnemann og Tuesday Night Sleeping Club anvendte metoden Transformativt Medborgerskab.


#dine_min_børn_vores_ansvar

se mere på Fredsprojektet



Kærlighed og Konventioner hænger sammen i én stor ring om hele kloden. Dér, hvor kærligheden holder op, starter konventionerne - for at opretholde retfærdighed og lighed. De sidste to må ikke gradueres, alt efter om vi synes de er belejlige eller ej. Gør vi det, forsvinder meningen med dem, og gør os til mindre mennesker, der får ringen til at briste. 


Vi afholdt morgendemonstrationerne for at støtte op om at børnene i Syrien også skulle tages hjem - sammen med deres mødre. Det er muligt at mødrene skal straffes for at gøre noget ulovligt, men det har vi heldigvis domstole til i Danmark. Det vigtigste er at vi overholder konventioner, der sikrer barnets ret til at have samvær med ders forældre. 

Skam-o-Maten

Lydfortællinger om tabuer

Skam er menneskelig følelse, der kan være kvælende og fremmedgørende. Deler vi den, finder vi ud af, at vi ikke er alene, og kan indgå i fællesskab. I Skam-o-maten handler det om at lytte til andres skamfortællinger og få rystet tabuerne af dig. Grib fællesskabet #itsalllove #ingenskam #tabdittabu

Workshop og foredrag om Skam 

Kontakt mig for nærmere om form, tid og emne. 


Emnerne tæller: 

  • Internaliseret skam over hudfarve
  • skam over ikke at kunne stå ved sin baggrund
  • skam over at overgreb

Projekt SYV

- når kunst og organisering ændrer lovgivning

Projekt SYV satte fokus på familiesammenførte kvinders vilkår i Danmark. Over tre år interviewede Uzma kvinder fra hele Verden om deres vilkår. Mange nævnte at de følte sig som moderne slaver. I 2010 mundede arbejdet ud i en udstilling af Tina Enghoff og en bog samt debatarrangementer. Kvindernes fortællinger og det efterfølgende detbat- og oplysningsarbejde var med til at ændre den daværende syv-årsregel og rejste penge til projektet 'Viden til Alle'. Projektet blev forankret i Danner i samarbejde med Kirkens Integrationsarbejde og Kvindenetværket Hennah som Uzma Ahmed var talskvinde for.


Kvinderne gav deres historier velvidende, at de ikke kunne ændre noget i deres egen skæbne. På trods af det, valgte de at medvirke, for at skabe forandring for andre kvinder. 


Foredraget sætter fokus på, hvordan vi bevarer gejsten og holder fokus selvom vi er oppe mod komplekse problemstillinger. 

 

#brownfeminism #hope #art

BOOK A TOUR


Har du behov for hjælp og rådgivning fordi du lever i vold, så kontakt Sig Det Til Nogen - Gratis Rådgivning på linket her: Danner