Hej, jeg er Uzma Ahmed


Hvordan handler vi på diskrimination, racisme og strukturel ulighed?


- få redskaber der bygger på høj faglighed og levede erfaringer? 


01

Om Uzma


For mig er hverdagen både poetisk, politisk og personlig, derfor får du lov til at møde mig i lang version her.


Jeg er Uddannet Cand Ling. Merc - translatør/ tolk

engelsk. Men kedede mig i mit første job, og engagerede mig i foreningslivet. Her satte jeg fokus på kampen for rettigheder for etniske minoriteter. 


Da jeg blev gravid mærkede jeg at engagementet kun blev dybere. Derfor arrangerede jeg i min barsel en 'nødhjelpspakke' med input fra 100 forskere, journalister og integrationskonsulenter til den daværende Statsminister Anders Fogh, efter terrorattentatet 9/11.


Selvom jeg ikke nåede med til konferencen, fordi jeg fødte min første datter dagen forinden (børn vælter alle dagsordner), blev jeg siden inviteret med til Marienborgmøder om terror og demokratiudvikling i 2005. 


Samtidig med jeg afleverede min datter kom i vuggestue, startede jeg som udviklingskonsulent i Røde Kors på Landskontoret for at koordinere det frivillige integrationsarbejde.


Efterhånden har jeg haft den ære at bygge sunde fællesskaber og skabt stedbaseret identitet i over 15 år. Min strategiske og praktiske arbejdserfaring spænder over metoder for borgerinddragelse, frivillighed og mobilisering. Og mine kompetencer har jeg anvendt til at skabe social kapital og demokratisk dialog. Mine samarbejdspartnere har været beboere, organisationsbestyrelser, kommunale  forvaltninger og NGO'er.


Gennem årene har jeg specialiseret mig særligt i post-migratoriske faktorer og mekanismer omkring radikalisering, diskrimination og vold i nære relationer.


På et borgernært lokalt plan har jeg bidraget som Forkvinde i Nørrebro Lokaludvalg, Ekspert i Københavns Tænketank for Integration under Beskæftigelses og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, og som medlem af 3Fs Ligestillingstænketank.


Politisk har jeg været forbi SF og var med til at etablere partiet Alternativet. Idag er jeg ikke medlem af noget parti, men er taknemmelig for de erfaringer jeg har høstet i arbejdet intensivt på løsninger for integration og sameksistens.


Som stifter af netværket Brune Feminister, er jeg engageret i samfundsdebatten og arrangerer workshops blandt andet om Kritisk Bevidsthed. 


Når verden kalder på retfærdighed og markeringer, kalder jeg igen, sammen med det organiske netværk 'Fredsprojektet mod Racisme - Kærlighed og Kage'.


Poesien tager mig ofte med på rejser, enten tilbage til mine forældres hjemland, Pakistan, som jeg formidler på FB i lange dagbogsopslag og faverige fotos eller igennem magisk realisme i min ungdomsbog, der er igang med at blive født. 


Noget af kærligheden jeg mærker, når jeg bygger Et Nyt Vi med andre kan du måske smage på i foredraget om Skam-o-Maten. 


Jeg lover dig, at der kommer flere foredrag til, blandt andet om kvinder som rammes af strukturel vold i Projekt Syv og om de unge, der gennem kunst og musik formåede at ændrede narrativet om dem selv, og dét sted de bor i 'Jeg er Nørrebro'.


Som lovet en lidt længere version om, hvem jeg er og hvor mit engagement kommer fra. Tak fordi du ville læse med.