Uzma i Lørdagsavisen: Vi skal turde tale om det, der er svært

Uzma i Lørdagsavisen: Vi skal turde tale om det, der er svært

ARTIKEL I LØRDAGSAVISEN I DAG, 18. APRIL 2015:

Kulturhuset i Hastrupparken og folketingskandidat for Alternativet Uzma Ahmed inviterede til debat med temaet ’er du også bange efter terrorangrebet?’ Det kom der levende debat ud af.

Først er der helt stille blandt de cirka 30 beboere og interesserede, der er mødt op i Hastrupparkens kulturhus.
Så siger én: ”Alle her har oplevet noget efter Østerbro”. Det er spørgsmålet om, hvordan folk oplevede tiden efter terrorangrebet i februar, som for en kort bemærkning dæmper lydniveauet – indtil Saria El-Safadi, en af de aktive unge beboere i Hastrupparken, sætter skub i debatten med sin kommentar.

Hun fortæller selv, hvordan hun har modtaget 38 hadefulde kommentarer på Facebook, efter hun var med til at arrangere en ‘sammenholdsdemo’ på Rådhuspladsen ovenpå attentatet i København.

Uzma Ahmed, idékvinden bag initiativet ‘Et Nyt Vi’, er taget til Køge på sit roadtrip, hvor hun holder dialogmøder om integration, fællesskab og hvordan vi giver lige muligheder for alle. Aftenens møde er femte stop efter Nørrebro, Vejle, Bispebjerg og Tingbjerg.

– Det er som om, folk er bange for at tale om problemerne, som om det er lidt skamfuldt. Men mit budskab er, at vi skal turde tale om det, der er svært, før vi kan begynde at gøre noget ved det, forklarer hun.

-> LÆS HELE ARTIKLEN I LØRDAGSAVISEN
-> FØLG UZMA
-> LÆS MERE OM ALTERNATIVET

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *