Uzma Ahmed - thomasbusk_comOm Uzma

Integrationsrådgiver, debbattør og foredragsholder

Jeg har snart 20 års strategisk og praktisk arbejdserfaring med borgerinddragelse, frivillighed og mobilisering af social kapital, dialog med beboere og bestyrelser, organisationsbestyrelser, samarbejdspartnere og med forvaltninger. Gennem årene har jeg specialiseret mig særligt i integration af flygtninge, mekanismer omkring radikalisering, diskrimination og vold i nære relationer.

Erfaring jeg har tillært mig gennem min tid som Forkvinde i Foreningen for Etnisk Ligestilling, som projektleder i Boligforeningen AAB (på Nørrebro), Røde Kors, Danner og som underviser med kapacitetsopbygning og forhandlingsstyrke i bl.a. fagbevægelsen 3F, Bydelsmødrenes Landsorganisation.

Desuden har jeg bestridet en række tillidshverv bl.a. som Forkvinde i Nørrebro Lokaludvalg (77.000 diverse borgere), Ekspert i Københavns Tænketank for Integration under Beskæftigelses og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, og  idag som medlem af 3Fs Ligestillingstænketank.

Jeg har været med til at etablere partiet Alternativet og herigennem arbejdet intensivt på løsninger for integration og sameksistens. Som stifter af netværket Brune Feminister, er jeg engageret i samfundsdebatten og arrangerer workshops blandt andet om Kritisk Bevidsthed.

Min seneste ansættelse var i Røde Kors, hvor jeg har stået for en kampagne for Venner Viser Vej – de Humanitære Folkevandringer, med walk and talks hvor lokale og flygtninge blev inddraget til samtaler om venskab. Disse fandt sted på Bornholm og i Svendborg.

Jeg er nu konsulent i sameksistens og har udviklet metoden –  Transformativ Integration.