UDSPIL: Læs Alternativets nye integrationsudspil: “Et Nyt Vi – Invitation til det fælles demokratiske medborgerskab”

UDSPIL: Læs Alternativets nye integrationsudspil: “Et Nyt Vi – Invitation til det fælles demokratiske medborgerskab”

I Danmark har vi i mange år forsøgt at integrere etniske minoriteter i samfundet ud fra vekslende forståelser af ordet tolerance. Alt efter det politiske klima har vi skruet op og ned for graden af tolerance – ikke mindst i forhold til religion, kultur og etnicitet, ligesom vi har givet etniske minoriteter point ud fra deres evne til at efterligne det, vi opfatter som dansk. Integrationsindsatsen har dermed først og fremmest været koncentreret omkring minoriteternes evne til at tilpasse sig, mens vi kun i begrænset omfang har reflekteret over, hvorvidt strukturerne i vores samfund fremmer god integration.

I praksis har dette fokus resulteret i, at etniske minoriteter og den øvrige befolkning er blevet fremmede over for hinanden. Selvom det ikke har været intentionen, er der vokset et ”os” og et ”dem” ud af integrationsindsatsen. På den ene side har vi søgt forklaringer i den traditionelle klassesamfundstænkning og undskyldt problemer med fx kriminalitet og radikalisering med manglende integration i stedet for at handle på, at vi står over for nogle afgørende sociale problematikker. På den anden side har vi undladt at se på, hvordan diskrimination, had og mobning påvirker integrationen af det tavse flertal af brune mennesker i Danmark, der tæller indvandrere, flygtninge, familiesammenførte og adopterede.

Læs mere i integrations-udspillet, “INVITATION TIL ET NYT VI”. Udspillet er pt. i behandling i Alternativets Politisk Forum.

-> HENT INTEGRATIONSUDSPILLET “INVITATION TIL ET NYT VI”
-> FØLG UZMA
-> LÆS MERE OM ALTERNATIVET

 

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *