I går var første dag i valgkampen

I går var første dag i valgkampen

I går satte jeg store plakater op af mig selv. Mange år af mit voksne liv har jeg været aktivist, hvor jeg har løftet andres sager frem. Det være sig kvinder udsat for vold, flygtninge i klemme mellem lovgivning og krig eller ulige vilkår for børn og unge i udsatte boligområder. I mange år har jeg været den, som har lyttet til og taget billeder af andre, for at fremhæve dem.

I går var det næsten ét år siden, jeg meldte mig ind i Alternativet. Sammen med rigtig mange har jeg lagt kræfter i at skubbe på en forandring til et mere lige samfund og arbejdet på at indtage min funktion i det, der nu er et helt nyt parti, Alternativet. I går var på mange måder overvældende. Da jeg hentede plakaterne frem langt inde fra Nørrebrohallens opbevaringsrum, mærkede jeg en æresfrygt. Stiller jeg mig virkelig frem på billederne og op til valg?

Én stemme inde i mig spurgte: ”Tror du virkelig, du er så god, at du kan stille op?”. En anden stemme sagde: ”Gør det! Der er mange, som har støttet dig hertil. Hav tillid til, at det kan bære”.

Jeg har tillid, fordi der er mange, som har delt deres viden med mig, så jeg kan bygge bro mellem hverdag og politik. Det er Fatima fra Heimdalsgade, som hjælper mig i min video, hvor hun fortæller om jobcenter-aktivering som en ludobræt, hvor man bliver slået hjem igen og igen. Det er Birgith, som perspektiverer konsekvenserne for især enlige kvinder og børn, når Statsforvaltningens rammer låser og ikke giver mulighed for at se det enkelte menneske. Det er Anoir, der arbejder med de børn og unge, som er vores fremtid, men som vi ikke investerer nok i.

Jeg ønsker mig en valgkamp, hvor jeg har styrken til at komme ud på den anden side, værdig og som brobygger mellem mennesker, gennem fortællinger. Tak til alle jer, som nåede til plakatkaffe og som har hængt valgplakater op – og tak for alle de mange søde beskeder og sms’er. Jeg tror, det bliver sjovt!

PS! Har du et vindue, som mange mennesker kommer forbi, vil jeg gerne hænge der med min plakat. Send mig en hilsen og vi kommer forbi dig og sætter plakaten op.

-> FØLG UZMA
-> LÆS MERE OM ALTERNATIVET

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *